1 min

Eén klant van BlackBerry is goed voor een bestelling van één miljoen BlackBerry 10-smartphones. Het is de grootste bestelling die de Canadese fabrikant ooit binnenkreeg. BlackBerry maakt dit nieuws bekend, maar wie de klant is wil de producent van smartphones niet uit de doeken doen.

De klant doet al langer zaken met BlackBerry, geeft het bedrijf aan. Hoewel een bestelling van 1 miljoen BlackBerry 10-apparaten indrukwekkend is, blijven veel randzaken onduidelijk. Zo is het niet bekend op wat voor termijn BlackBerry de apparaten moet leveren, waardoor het moeilijk in te schatten is wat voor impact de bestelling nou echt heeft.

"De grootste bestelling die het bedrijf ooit heeft gehad spreekt vertrouwen uit," zo meldt Rick Constanzo, een topman van het Canadese bedrijf. "De consument is klaar voor een nieuwe gebruikservaring en BlackBerry levert die met BlackBerry 10. Met de ondersteuning van partners en een hernieuwd platform hebben we de sleutel tot succes."

BlackBerry werkt samen met veel zakelijke klanten, telecomproviders en bedrijven. De grootste telecomproviders in de Verenigde Staten waren allen niet bereikbaar voor commentaar. Eén van hen zou goed kunnen zijn voor de monsterbestelling, de Verenigde Staten vormen de grootste markt voor BlackBerry.

Het nieuws over de grote bestelling wordt op de beurs met enthousiasme ontvangen. Het BlackBerry-aandeel sloot de dag af met een plus van acht procent. Sowieso maakt BlackBerry tot nog toe een goed jaar door op de beurs, het aandeel is tot nog toe al met 32 procent gestegen.