Nintendo mag 30,2 miljoen dollar van de rekening afschrijven vanwege het schenden van een patent over 3D-technologieën. De Nintendo 3DS is het apparaat dat zich schuldig maakt aan de schending.

Het patent dat Nintendo schendt beschrijft een methode om 3D-beelden te tonen zonder het gebruik van een speciale bril. De zaak werd behandeld in New York en de rechter besloot dat Nintendo het patent inderdaad geschonden heeft. Om die reden krijgt Seijiro Tomita, de houder van het patent, een schadevergoeding van 30,2 miljoen dollar toegekend.

Tomita is opvallend genoeg een oud-medewerker van Sony, wiens PlayStation-afdeling één van de grote concurrenten van Nintendo vormt. De aanklacht werd door Tomita al in 2011 ingediend, maar zoals regelmatig met rechtszaken rondom patenten het geval is, duurt het vaak jaren voordat een besluit wordt genomen door de rechter.

Nintendo ontkent ondanks de veroordeling dat de 3D gebruik maakt van de gepatenteerde technologie. Het is daarom nog afwachten of het Japanse bedrijf in hoger beroep gaat, of braaf de boete zal ophoesten.