1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Een directeur van Nvidia heeft gemeld dat zijn bedrijf met Sony in gesprek is geweest voor onderdelen van de PlayStation 4, maar dat er van af werd gezien vanwege economische redenen. De PlayStation 4 werd onlangs aangekondigd en zal een grafische kaart en processor van AMD gebruiken.

Tony Tamasi, de desbetreffende topman van Nvidia die zich uitlaat over de PlayStation 4, geeft aan dat Nvidia niet in de veronderstelling was dat het een goede zet zou zijn om hardware voor de PlayStation 4 te verzorgen. Volgens Tamasi wilde Nvidia niet in zee gaan met Sony vanwege de prijs die het Japanse bedrijf bood. Doordat Nvidia de hardware van de PlayStation 3 en de originele Xbox verzorgde begrijpt het bedrijf nu beter hoe de markt in elkaar zit.

Naar verwachting zit AMD ook achter de hardware voor de volgende Xbox-console, waardoor Nvidia grotendeels buitenspel staat bij de nieuwe generatie spelcomputers. Tamasi vindt dat geen probleem en doet deze tak van producten "de kosten niet waard". Dat komt deels doordat het ontwikkelde product voor de consoles waarschijnlijk niet opnieuw gebruikt kan worden in videokaarten voor computers. Dat is echter wel wat AMD gaat doen met de hardware in de PlayStation 4.