2min

Tags in dit artikel

, , ,

Nvidia heeft vorige week haar versie van de G70 chip getoond die gebruikt zal worden in de PS3. Het toonde de chip door er een demo van een game op te draaien. Veel wil het bedrijf echter niet kwijt over de nieuwe chip.

Hierbij krijgt het ook de steun van partner Sony die niets kwijt wil over de chip tot in de zomer van 2006. Wel weten we dat de chip veel gemeen heeft met de G70 chip die gebruikt zal worden in de Geforce 7800 GFX grafische kaarten. Het enige verschil is dat de versie die in de PS3 zal gebruikt worden gebakken wordt op 90 nanometer.

Volgens The Inquirer ziet de getoonde demo er erg mooi uit. Zelfs televisiestations zijn geïnteresseerd in het tonen van de demo. Hoog geplaatste personen van Nvidia zoals David Kirk en Dan Vivoli hebben in een persconferentie duidelijk gemaakt dat er in de business van de consoles niet zoveel geld te verdienen is als in de business van de gewone grafische kaarten. The Inquirer verwacht dat de Playstation 3 beter zal verkopen dan de Xbox 360, simpelweg omdat er meer te doen is rond de PS3.

Hier moet Microsoft dus nog wat aan werken, wat het ondere ook gaat doen met XNA, dat het productieproces zal gaan vergemakkelijken. Hoe dan ook, de Xbox 360 zal nog dit jaar uitgebracht worden en de PS3 pas volgend jaar.

We bedanken WouT voor het insturen van dit bericht!