Nvidia CEO Jen-Hsun Huang vertelt investeerders niet tevreden te zijn met de verkoop van Windows RT. Het bedrijf is de laatste toevoeging aan het lijstje teleurgestelde fabrikanten, maar Huang geeft de hoop niet op.

"Windows RT stelt ons teleur omdat we meer verwachtten te verkopen dan dat we deden," zegt Huang op de eigen conferentie. "Iedereen verwachtte meer te verkopen."

Onder ‘iedereen’ valt ook Samsung, die de plannen voor de Ativ Tab na lancering introk door tegenvallende resultaten. Een CEO van Samsung uitte daarna publiekelijk kritiek op het besturingssysteem. Toshiba brak de banden met RT al voordat de verkoop begon, bij Acer sloeg de twijfel toe of het wel een Windows RT-tablet moest uitbrengen.

Huang gelooft nog wel in het systeem en zegt dat Windows RT het uiteindelijk wel goed zal doen. Het platform is "te belangrijk" en werkt volgens de baas op veel apparaten, wat de budget-route voor RT onderschrijft.

De CEO ziet Outlook als uitkomst voor Windows RT en hij sprak zelfs tot de Outlook-god voor hulp. "Outlook-god, alstublieft," zei Huang naar verluidt. "Ik weet dat er daar slimme mensen zitten die de draken van Outlook gaan loslaten op miljoenen consumenten, die met ingehouden adem wachten op een heel, heel dunne PC met een lange accuduur en Outlook-compatibiliteit."

Microsoft heeft nog geen kans gehad om op Huangs pleidooi te reageren.