Samsung’s nieuwe CEO kritisch over Windows

JK Shin, de recent benoemde co-CEO van Samsung heeft kritiek op de mobiele producten van Microsoft. Shin pareert een vraag over de relatie tussen Samsung en Microsoft met de uitspraak dat de Windows producten niet goed verkopen en er een algemene voorkeur is voor Android.

In een interview met de Wall Street Journal gaat de kersverse CEO in de aanval tegen Microsoft. De krant vroeg naar Samsung’s relatie met het bedrijf.

Het WSJ vroeg "Is de relatie veranderd nadat Nokia hechter ging samenwerken met Microsoft op Windows apparaten?" Shin antwoordde "Smartphones en tablets met Microsoft’s Windows besturingssysteem verkopen niet erg goed. De markt heeft een voorkeur voor Android. Ook in Europa zien we een matige vraag naar Windows producten."

De scherpe woorden komen nadat Samsung eerder deze maand de verkoop van zijn Aviv Tab tablets met Windows RT in delen van Europa stopzette. Het bedrijf deed dat naar eigen zeggen vanwege slechte verkoop.

Shin deed de geruchten, dat Samsung afstand wil nemen van Google’s Android, van de hand. "We zijn tevreden met Android," zegt hij. "En we willen onze goede relatie met Google voortzetten. Ik denk niet dat het juist is om te zeggen dat er sprake is van frictie." Speculatie rondom die frictie hangt in de lucht, nadat Samsung bekend maakte deze zomer een high-end smartphone uit te brengen met het eigen Tizen besturingssysteem. Ook zou Google naar verluidt niet blij zijn dat het merk Galaxy bekender en sterker is dan Android.

Bron:Wall Street Journal