1 min

De Surface-tablet waren niet direct een kaskraker. Althans, niet in positieve zin. Microsoft moest namelijk 900 miljard dollar afschrijven op de Surface RT. Dat schrikt de softwaregigant echter niet af, zo doen uitspraken van Nvidia’s CEO vermoeden. Er lijkt in ieder geval een tweede versie van de Surface RT aan te komen.

Jen-Hsung Huang heeft aangegeven dat de Surface 2 bij zijn lancering voorzien wordt van de Outlook-mailcliënt. Voor de CEO is dit aan vurige wens gebleken. Dat zou volgens de topman van Nvidia de doorslag moeten geven voor de consument. "Het is de belangrijkte applicatie voor Windows, nu we met een tweede generatie van Surface komen. We werken er erg hard aan en hopen dat het een groot succes zal zijn," zegt Huang tegenover CNET.

Hoewel er ongetwijfeld ook een tweede versie van de Surface Pro komt, lijken de uitspraken van Huang de Surface RT te betreffen. Die tablet is namelijk voorzien van een Tegra 3-chipset van Nvidia, waar de Surface Pro beschikt over chips van Intel.