Kapitaalinvesteerder Blackstone trekt naar verluidt het bod van 25 miljard dollar voor de overname van computerfabrikant Dell terug, aldus de Wall Street Journal en Financial Times. Blackstone’s aftocht maakt voor Dell de weg vrij om de privatiseringsplannen alsnog door te zetten.

Vorige maand maakte CEO Michael Dell, mede-oprichter van computergigant Dell, bekend zijn bedrijf te willen privatiseren, om te ontsnappen aan de grillen van aandeelhouders. Uren voor de deadline saboteerden Blackstone en investeerder Carl Icahn die plannen, met een concurrerend overnamebod op aandelen van Dell.

Micheal Dell kon niet opboksen tegen het kapitaal van de rivaliserende investeerders. Hij werd gedwongen zijn positie opnieuw te overwegen en besloot naar verluidt eieren voor zijn geld te kiezen, mits hij mocht aanblijven als CEO van het bedrijf.

Vervolgens trok Icahn de keutel eerder deze week terug. Hij gaat het bedrijf niet overnemen en koopt maximaal tien procent van de aandelen, in ruil voor inzicht in het aandeelhoudersbestand.

Nu haakt volgens de twee betrouwbare bronnen ook Blackstone af, wat het laatste obstakel is tussen Micheal Dell en de privatisering van zijn bedrijf. De motivatie voor Blackstone’s geclaimde aftocht is nog onbekend.