Michael Dell, oprichter van Dell, wil een concurrerend bod van Blackstone waarschijnlijk aannemen. Een voorwaarde daarbij is wel dat Dell als bestuursvoorzitter aan zal blijven. Bloomberg meldt dit nieuws op basis van een bron die anoniem wilde blijven.

Sinds enige tijd is er een strijd gaande om de eigendom van Dell. Het begon allemaal met een bod van Michael Dell zelf, waarbij ondersteuning van verschillende partners gemoeid was. Later volgden twee concurrerende biedingen van externe partijen, Carl Icahn en Blackstone. Deze bedrijven bieden respectievelijk 15 en 14,25 dollar per aandeel. Michael Dell biedt met 13,65 dollar per aandeel een stukje minder aan de aandeelhouders. Investeerders lieten na het bod van Dell echter al weten dat ze minimaal 24 dollar per aandeel wilden hebben, wat nog steeds veel meer is dan wat er tot nog toe geboden is.

Michael Dell overweegt nu om het bod van Blackstone aan te nemen, mits hij aan kan blijven als bestuursvoorzitter. Mocht dat niet doorgaan, dan zal Dell zijn volledige belang in het bedrijf van de hand willen doen. De oprichter heeft momenteel een belang van 15,6 procent in de computerfabrikant.