1 min

Afgelopen weekend is bekend geworden dat Apple een bedrijf heeft overgenomen. Het gaat om WiFiSLAM, dat zich richt op navigatie binnen gebouwen met behulp van GPS- en WiFi-signalen. Naar verluidt betaalt Apple een bedrag van 20 miljoen dollar om WiFiSLAM in te lijven.

De oprichters van WiFiSLAM doen daarmee goede zaken, zij richtten pas twee jaar geleden op, om te specialiseren in navigatie binnen gebouwen. Met een smartphone of tablet die over GPS en WiFi beschikt is het mogelijk om een locatie te verkrijgen met een nauwkeurigheid van 2,5 meter. Apple heeft de overname bevestigd, maar zoals we; vaker gebeurt wil het niet ingaan op het overnamebedrag dat er mee gemoeid is.

Zoekgigant Google lijkt er met deze overname een nieuwe concurrent bij te krijgen als het gaat om het aanbieden van plattegronden. Google biedt al enige tijd plattegronden van verschillende openbare gebouwen aan. Hierbij kan je denken aan vliegvelden, musea, treinstations, etc.

Wat Apple van plan is met WiFiSLAM werd niet duidelijk gemaakt. In 2012 verving het bedrijf de kaarten-software van Google met een eigen applicatie. Die eigen software leverde na de lancering veel negatieve reacties op vanwege foutieve informatie. Inmiddels lijkt de software echter aan de beterende hand.