1 min

De mobiele applicatie Astrid welke beschikbaar is voor iOS en Android is overgenomen door Yahoo. Dat maakt het bedrijf bekend op haar blog. In totaal maken vier miljoen gebruikers gebruik van de applicatie, zij zullen echter op zoek moeten naar een alternatief, de app blijft namelijk niet in de huidige vorm bestaan. Het ontwikkelteam achter de Astrid-app zal worden toegevoegd aan Yahoo’s mobiele team.

De komende 90 dagen zal de applicatie nog naar behoren werken, gebruikers zullen binnenkort worden geïnformeerd hoe zij hun data kunnen downloaden uit de applicatie. Ook is het niet langer mogelijk om een premium-abonnement af te sluiten op de app, gebruikers die hebben betaald voor een heel jaar zullen een deel van hun geld terugkrijgen van Yahoo.

Of Yahoo de app uiteindelijk laat terugkeren in een andere vorm binnen Yahoo-diensten is nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat Yahoo bezig is met een grote strategiewijziging. Sinds de komst van Marissa Mayer als CEO zijn er enkele diensten afgestoten, veel diensten op de schop gegaan en worden er overnames gedaan, vooral op mobiel gebied. Yahoo lijkt zich duidelijk te specialiseren op mobiele diensten. De koers van een aandeel Yahoo is sinds de komst van Mayer ook flink gestegen.