Eric Schmidt, voormalig CEO van zoekgigant Google, vond het motto Don’t be Evil de stomste regel ooit, toen hij werd aangesteld in die functie. Tijdens zijn promotietour van zijn boek The New Digital Age spreekt Schmidt over de regel die oprichters Larry Page en Sergey Brin bedachten.

Don’t be Evil werd door Google’s oprichters bedacht als richtlijn voor de medewerkers van het bedrijf. Als een project neigde naar een negatief karakter of een slechte moraal konden medewerkers zich uitspreken aan de hand van de regel. "Het idee is dat we niet goed weten wat slecht is, maar als medewerkers denken dat iets niet door de beugel kan, kunnen ze dat kenbaar maken," licht Schmidt toe.

Toen Schmidt werd aangesteld als CEO van Google en lucht kreeg van deze regel, gaf hij aan dat het de stomste regel die hij ooit gehoord had was. "Er is geen handleiding over wat slecht is, behalve misschien de Bijbel."

Na verloop van tijd begon Schmidt echter bij te draaien, omdat hij de regel een aantal keer doeltreffend in werking zag treden wanneer medewerkers een mogelijk onethisch element signaleerden.