Waarde Samsung zakt flink door S4-varianten

Samsung’s marktwaarde is vandaag met 6 procent gezakt, een gevolg van verschillende interne en externe factoren. De daling betekent dat Samsung’s aandelen in totaal omgerekend zo’n 9,5 miljard euro minder waard zijn dan een dag eerder.

Er vinden plots Apple-achtige taferelen plaats met de marktwaarde van Samsung. De aandelen van Koreaanse merk stegen de afgelopen jaren gestaag, maar maakte vannacht plots een vrije val mee. De Koreaanse beurs is inmiddels gesloten en Samsung’s aandeel sloot 6,18 procent lager dan waarmee het opende.

Het zakken van het aandeel zou grotendeels het gevolg zijn van de verschillende varianten op de Galaxy S4 (review) die Samsung aankondigde. Vorige week werd de Galaxy S4 Mini gepresenteerd, deze week volgde de Galaxy S4 Active. Aandeelhouders vrezen dat Samsung met de introductie van deze modellen marge moet inleveren, wat nooit goed aankomt.

Ook steken er geruchten de kop op dat de verkoopcijfers van de Galaxy S4 inmiddels minder rooskleurig zijn geworden. Apple zou bovendien een inruilprogramma willen opstarten waarmee mensen hun oude iPhone kunnen inruilen voor korting op een nieuw model, wat een duw in de rug kan betekenen voor de verkoop van iPhone’s.

Bron:Reuters