2min Devices

Samsung ziet winst dalen door tegenvallende smartphonemarkt

Samsung heeft voor het eerst in drie jaar tijd minder winst geboekt, het bedrijf presteerden het afgelopen kwartaal minder goed dan het jaar ervoor. Dit terwijl de Samsung Galaxy S5 in april op de markt kwam, het laat zien dat de smartphonemarkt minder hard groeit en Samsung te maken heeft met stevige concurrentie.

Samsung heeft het afgelopen kwartaal minder goed afgesloten dat het bedrijf had gehoopt. Hoewel het bedrijf nog steeds op heel veel markten groeit is de groei op de smartphonemarkt er even uit. Het bedrijf verloor zowaar marktaandeel het afgelopen kwartaal en verkocht ook minder smartphones. Het bedrijf heeft laten weten dat de smartphone- en tabletmarkt niet meer zo hard groeien.

Samsung hoeft zich overigens geen zorgen te maken want het afgelopen kwartaal boekte het bedrijf nog steeds 4,5 miljard euro winst. Dat is overigens wel beduidend minder dan een jaar geleden, toen kwam het bedrijf uit op 5,6 miljard euro winst. De omzet ging net als de winst omlaag, mede omdat het bedrijf ook minder smartphones verkocht dan vorig jaar, de omzet kwam uit op 38,1 miljard euro, waar dit een jaar geleden nog 41,8 miljard euro bedroeg. De cijfers zijn overigens wel in lijn met Samsungs voorspellingen.

Samsung voorspelt dat de tweede helft van het jaar eveneens niet makkelijk zal worden. Wel heeft het bedrijf nog enkele toestellen op de planning staan met de potentie om zeer succesvol te worden. In september wordt er een nieuwe Galaxy Note verwacht, de Galaxy Note 4. Een toestel dat de afgelopen jaren erg succesvol is geweest en Samsung geen windeieren heeft gelegd.

Daarnaast heeft het bedrijf bekendgemaakt dat het dit jaar ook nog met een smartphone komt dat niet van plastic is gemaakt. Samsung experimenteert met nieuwe materialen en een eerste toestel is onderweg. Gisteren schreven we over de Galaxy Alpha, dat toestel krijgt een metalen behuizing en wordt waarschijnlijk maandag gepresenteerd.