Apple heeft de garantievoorwaarden in de afgelopen dagen aangepast naar de Nederlandse wettelijke garantieregels. Dit gebeurde naar aanleiding van meermaals optreden van de Consumentenbond.

Apple heeft nu op zijn website het Nederlandse consumentenrecht opgenomen, in de vergelijking met de geboden garantie vanuit Apple zelf, zo weet Webwereld te melden. Op de site van Apple staat nu het volgende geschreven: "Als je een product van Apple koopt, geldt naast de dekking die je volgens de beperkte garantie van Apple van één jaar en het optionele AppleCare Protection Plan hebt, ook nog de bescherming die je op grond van het Nederlands consumentenrecht geniet."

Voorheen bood Apple naast de éénjarige fabrieksgarantie de mogelijkheid om het AppleCare Protection Plan aan te schaffen. Hierbij betalen klanten voor garantieregelingen die de Nederlandse wet bij voorbaat aan consumenten garandeert. Apple werd hiervoor door de consumentenbond op de vingers getikt en verloor het een rechtszaak in Italië. Hierop volgend paste Apple de garantievoorwaarden aan naar Europese maatstaven, maar ook dit ging niet ver genoeg voor de Consumentenbond, nu de Nederlandse wetgeving is opgenomen, ligt de bal weer bij de bond.