1 min

Winkelketen iCentre is definitief failliet verklaard door de rechtbank in Haarlem. Het faillissement komt niet meer als een grote verrassing, hoewel de ontwikkelingen elkaar wel snel opvolgen.

iCentre was de grootste Apple Premium Reseller van Nederland en beschikte verspreid over het land over 34 filialen. Het faillissement wordt behandeld door Rocco Mulder en Pot Jonker, wie als curator zijn benoemd.

De eerste geluiden van een mogelijk faillissement kwamen vorige week maandag naar buiten. Daarna volgden de ontwikkelingen elkaar in moordend tempo op. Nog dezelfde dag bleek dat BAS Group, eigenaar van Dixons, Dynabyte, ICIDU en MyCom een reddingsplan wilde opzetten. Gisteren werd duidelijk dat de distributeur geen interesse had in alle filialen en dat het iCentre failliet zou laten gaan zodat schulden niet overgenomen werden. Later die dag werd een fusiemelding voor 24 iCentre-winkels ontdekt.

Welke winkels opnieuw de deuren zullen openen is momenteel nog onduidelijk, de filialen in Lelystad, Zaandam, Sneek, Uitgeest, Amsterdam en Haarlem zullen waarschijnlijk gesloten blijven.