BAS Group wil niet alle iCentre-winkels hebben

Het noodlijdende iCentre wordt mogelijk niet volledig overgenomen door distributiebedrijf BAS Group. Een overname van iets meer dan tweederde van de winkels zou de voorkeur genieten.

iCentre is in Nederland de grootste winkelketen die zich richt op het verkopen van producten van Apple en bijbehorende derde partijen die bijvoorbeeld gerelateerde accessoires maken. Door verschillende factoren staat iCentre echter op de rand van de afgrond en moest het onlangs uitstel van betaling aanvragen om een faillissement voorlopig af te wenden.

BAS Group, eigenaar van ketens als Dixons, Dynabyte, ICIDU en MyCom, ging in gesprek met iCentre. In eerste instantie was er sprake van een volledige overname, maar daar lijkt de distributeur nu van af te zien. BAS Group zou 24 van de in totaal 34 winkels in willen lijven. Waarom BAS Group de andere winkels niet wil overnemen en om welke winkels het gaat is onduidelijk. Ook zou BAS Group de aftersalesafdeling en de financiële dienstverlening van iCentre op het oog hebben.

iCentre en BAS Group hebben nog niet op de geruchten gereageerd.

Update (13:26)
BAS Group heeft inmiddels een fusiemelding ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt. Het gaat in deze melding inderdaad om de genoemde 24 winkels.

Bron:Apparata