Eigenaar MyCom en Dixons wil iCentre redden

BAS Group, de eigenaar van onder andere Dixons, Dynabyte, ICIDU en MyCom wil mogelijk het noodlijdende iCentre van de ondergang redden. Daarmee lijkt een doorstart voor iCentre tot de mogelijkheden te behoren.

BAS Group heeft waarschijnlijk een betere band met Apple dan iCentre. iCentre kon niet op directe manier aan producten van Apple geraken en deed dit blijkbaar via de Duitse afdeling van de Media Markt. Daardoor waren de marges ongetwijfeld flinterdun, wat een grote reden kan zijn voor het vrijwel zekere faillissement van de winkelketen.

Volgens bronnen van One More Thing zou iCentre echter gewoon via het Premium Reseller-kanaal aan producten komen en moet de reden ergens anders gezocht worden. Volgens een persbericht van iCentre zijn de problemen veroorzaakt door plots teruglopende verkopen, kleinere marges en grote concurrentie.

In het bericht wordt ook gemeld dat iCentre in overleg is met BAS Group voor een reddingsplan waarbij iCentre een doorstart maakt. Het is onduidelijk hoe die gesprekken verlopen en hoever deze gevorderd zijn. Het is wel duidelijk dat de winkels en webshop voorlopig gewoon openblijven.

Bron:Persbericht iCentre