iCentre’s gesloten, personeel wellicht ontslagen

Alle iCentre’s hebben vandaag de deuren gesloten. Het personeel is op het moment van schrijven bezig met een inventarisatie van de winkel en wordt waarschijnlijk ontslagen. BAS Group meldt nog wel in gesprek te zijn met iCentre voor een overname.

Eerder vandaag kwam het nieuws naar buiten dat BAS Group slechts een gedeelte van de 34 winkels van iCentre wilde overnemen. Dat nieuws leek later bevestigd door een fusiemelding. BAS Group meldt inderdaad nog steeds in gesprek te zijn met iCentre. Waarschijnlijk wordt bij een overname per winkel bekeken of deze zijn deuren weer kan openen.

Het opnieuw openen van winkels zal per locatie afhangen van verschillende factoren. Zo is het van belang hoe dichtbij een Dixons- of MyCom-filiaal of een officiële Apple Store zich bevindt of zal bevinden. Ook de omzet die de winkel draaide is natuurlijk van belang. Het kan ook gebeuren dat iCentre’s omgedoopt worden tot Dixons-filialen of andersom.

BAS Group is niet van plan om iCentre als bedrijf van een faillissement te redden. Waarschijnlijk laat de distributeur de keten failliet gaan en koopt het enkel de interessante delen over. Daarom hoeft BAS Group ook niet het personeel of de schulden op zich te nemen. Dat houdt dus in dat het personeel ontslagen wordt en opnieuw moet solliciteren indien de overname doorgaat.

De filialen in Lelystad, Zaandam, Sneek, Uitgeest, Amsterdam en Haarlem zullen waarschijnlijk niet meer geopend worden.

Bron:One More Thing