Nokia zou volgend jaar zonder financiële middelen komen te zitten, voorspelt Reuters. Het Finse bedrijf maakte eerder deze week nog bekend dat het voor een bedrag van 1,7 miljard euro de aandelen van Siemens overnam waardoor de joint-venture Nokia Siemens Networks volledig eigendom van Nokia werd.

Die overname van Nokia Siemens Networks staat deels ten grondslag aan de voorspelling van Reuters. De overname zal namelijk zijn weerslag hebben op de geldvoorraad, omdat Nokia ook veel geld steekt in het succesvol maken van de Windows Phone-toestellen die het bedrijf ontwikkelt.

Als Nokia’s geldvoorraad in hetzelfde tempo slinkt als de afgelopen kwartalen het geval was, heeft het bedrijf tegen het einde van 2014 nog 1 miljard dollar over. Dat zou natuurlijk slecht nieuws zijn voor Nokia, maar ook voor het Windows Phone-platform op zich. Nokia kan gezien worden als de drijvende kracht achter het platform, naast ontwikkelaar Microsoft zelf. Als Nokia zich constant zorgen moet maken om de resterende financiële middelen, zal het beperkingen opleveren bij de realisatie van nieuwe innovaties.