2min

Het Finse Nokia gaat mogelijk een deel van zijn patenten verkopen. Op deze manier wil de fabrikant de kas een beetje spekken. Het bedrijf heeft het duidelijk moeilijk om positieve resultaten naar te zetten. Al ruim een jaar maakt het bedrijf verlies en het afgelopen kwartaal verloor het bedrijf maar liefst 1,4 miljard euro. Hierdoor slinkt de kas van Nokia snel.

Momenteel zou Nokia nog ‘slechts’ beschikken over een financiële reserve van 4,2 miljard euro. Door een aantal slechte kwartalen is de kas van de fabrikant hard geslonken. Afgelopen kwartaal moest het bedrijf 1,4 miljard euro verlies noteren en het kwartaal daarvoor 1 miljard. In het huidige tempo zal Nokiai dus binnen 9 tot 12 maanden door zijn financiële buffer heen zijn. Nokia moet zich dus duidelijk zorgen maken over de toekomst van het bedrijf.

Nokia bezit echter een ruime patentcollectie, zo werden er afgelopen jaar nog 30.000 patenten aangevraagd aldus de CEO Stephen Elop. Door nu een deel van de patenten in de verkoop te doen hoopt Nokia de kas weer een beetje aan te vullen zodat het bedrijf het wat langer kan uitzingen. Het succes waar Nokia op hoopte met de Lumia-toestellen met Windows Phone is nog uitgebleven, het bedrijf hoopt nu dat Windows Phone 8 de verkopen van de Nokia-smartphones een boost zal geven.

Volgens Elop is "geld op de bank een belangrijke zaak wanneer je als bedrijf in zwaar weer verkeerd". Elop heeft dan ook laten weten een aantal mogelijkheden in zijn achterhoofd te houden welke direct geld op kunnen leveren mocht dat nodig zijn.