1 min

Ook Samsung heeft vandaag de voorlopige cijfers over het tweede kwartaal bekendgemaakt. De Koreaanse fabrikant heeft wederom veel winst gemaakt, het bedrijf verwacht uit te komen op 8,33 miljard dollar winst op een omzet van 49,9 miljard dollar. Dat is een flinke stijging ten opzichte van het vorige kwartaal en ten opzichte van vorig jaar.

Hoewel de cijfers nog niet zijn gecontroleerd heeft Samsung al wel een verwachting uitgesproken waar het tweede kwartaal op uit gaat komen. De Koreaanse fabrikant verwacht uit te komen op een winst van 8,33 miljard dollar, wat deels te danken is aan de lancering van de Galaxy S4. Als we de winst vergelijken met vorig kwartaal dan zien we dat in het eerste kwartaal een winst werd geboekt van 6,4 miljard dollar, dat is een stijging 1,93 miljard dollar. Als we het vergelijken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder dan zien we een stijging van maar liefst 3 miljard dollar.

Samsung verwacht de definitieve cijfers op 26 juli te kunnen presenteren. Opvallend is wel dat Samsung duidelijk niet te klagen heeft over de resultaten maar dat analisten en aandeelhouders nog veel hogere verwachtingen hadden. De laatste weken gaat de aandeelkoers van Samsung dan ook gestaag naar beneden. Inmiddels heeft het bedrijf al 25 miljard dollar in waarde verloren.