1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google’s Chrome OS was en de bijbehorende Chromebooks kenden een spectaculair trage start, maar inmiddels lijkt de zoekgigant toch succes te boeken met zijn producten. Analistenbureau NPD meldt dat Chromebooks goed zijn voor 20 tot 25 procent van de verkoop van laptops met een prijs van minder dan 300 dollar.

De Chromebooks doen het inmiddels beter dan verwacht, meldt NPD. In de eerste 21 maanden werd een teleurstellend aantal van een half miljoen exemplaren verkocht, maar inmiddels raakt de verkoop op stoom. In de onderste regionen van de laptopmarkt -met een prijs onder de 300 dollar- zijn de Chromebooks goed voor 20 tot 25 procent van de verkopen, over de gehele markt gezien is dat zo’n 5 procent van de Amerikaanse PC-markt.

Google heeft in het thuisland qua marketing veel gedaan om de Chromebooks aan de man te brengen en ook Chrome OS (review) is aanzienlijk verbeterd. In eerste instantie kon je zo goed als niks met een Chromebook zonder internetverbinding, maar daar heeft Google wat aan gedaan.