Volgens nieuwe data waren Chromebooks erg populair tijdens de feestdagen. Chromebooks waren tijdens de periode voor Sinterklaas en Kerst goed voor een indrukwekkende 21 procent van alle verkochte notebooks.

Google is flink aan de weg aan het timmeren met de Chromebooks. Nog niet zo heel lang geleden waren de goedkope laptops die gebruikmaken van Chrome OS (review) slechts goed voor 0,3 procent van de verkopen van notebooks. Nu blijkt uit nieuwe cijfers dat de Chromebooks tijdens de periode voorafgaand aan de feestdagen goed waren voor 21 procent van de notebook-verkoop.

Chromebooks maken gebruik van Chrome OS, wat ervoor zorgt dat Chromebooks voor het overgrote deel van de apps die gedraaid kunnen worden internet nodig hebben. Voordeel hiervan is dat Chromebooks minder krachtig hoeven te zijn en dus goedkoper op de markt gebracht worden. Bovendien betalen fabrikanten geen licentiekosten aan Google, zoals bij het gebruik van Windows van Microsoft wel het geval is.

Op de website van Amazon nemen Chromebooks in de top 5 van best verkochte laptops drie plekken in beslag. Overigens gaat het dan om Chromebooks die niet door Google zelf geproduceerd zijn, maar door bedrijven als Acer, HP en Samsung. In totaal waren de Chrome OS-notebooks goed voor 9,6 procent van de verkochte laptops en tablets.

Mogelijk zullen de Chromebooks in 2014 een gigantische bloei meemaken. Als de feestdagen van 2013 een indicatie zijn van wat we van komend jaar mogen verwachten, dan zal Chrome OS een dominante plek in kunnen nemen.