1 min

Vandaag heeft de Europese Commissie een persconferentie gehouden waarin de situatie rondom de antitrustzaak tegen Google besproken wordt. Het is duidelijk geworden dat de zoekgigant meer aanpassingen zal moeten doorvoeren om een straf te voorkomen.

Google kan er niet op rekenen dat de antitrustzaak wordt geannuleerd aan de hand van de beloofde concessies. De Europese Commissie heeft nog te veel zorgen die waarschijnlijk niet worden weggenomen aan de hand van de voorgestelde aanpassingen. Wat De Commissie voor wijzigingen verlangt van Google werd tijdens de persconferentie niet duidelijk gemaakt.

Google reageerde enigszins verontwaardigd op de uitlatingen van de Europese Commissie: "Ons voorstel voor de Europese Commissie behandelt overduidelijk alle vier de gebieden waar zorgen over zijn. We blijven met de commissie werken om deze zaak tot een einde te brengen," zegt een woordvoerder van de zoekgigant.

De Europese Commissie heeft Google sinds die jaar onder de loep omdat de zoekgigant een monopolie heeft op de markt voor zoekmachines. Google zou in Search de eigen diensten promoten, terwijl concurrenten worden weggedrukt, wat Google een oneerlijk voordeel geeft.