1 min

Tags in dit artikel

, , ,

250 werknemers bij BlackBerry, fabrikant van de gelijknamige telefoons, verliezen hun baan. Dat heeft het bedrijf eergisteren bekendgemaakt.

Een woordvoerster van het bedrijf laat weten: "Dit is deel van het volgend stadium van ons vernieuwingsplan om de efficiëntie te verhogen en om ons bedrijf te schalen."

De banen verdwijnen op het hoofdkantoor van BlackBerry in Waterloo, Washington D.C. Vorig jaar schrapte de smartphonemaker al duizenden banen, maar het kondigde daarna aan dat dat waarschijnlijk niet het einde zou zijn van de ontslagen.

Afgelopen maand meldde BlackBerry tegenvallende kwartaalresultaten. Die tegenvallende resultaten waren het gevolg van slechte verkopen van smartphones met BlackBerry’s nieuwste OS, BlackBerry OS 10. Een van de nieuwste smartphones van het bedrijf, de Z10, verkocht maar liefst 83 procent minder dan oorspronkelijk verwacht.

De bekendmaking van de kwartaalcijfers zorgde bovendien voor een waardedaling van de aandelen van 28 procent.

De 250 werknemers die nu worden ontslagen waren deel van een team verantwoordelijk voor het testen van producten. Het team bood steun aan de ontwikkeling, het onderzoek en de fabricage van smartphones.

BlackBerry had op 2 maart dit jaar nog 12.700 werknemers.