BlackBerry moet mogelijk 40 procent van zijn personeel ontslaan. Dit wordt aangegeven door anonieme bronnen van The Wall Street Journal

De anonieme bron wist te melden dat het bedrijf verschillende afdelingen zal verkleinen, en dat dit waarschijnlijk in verschillende stappen zal gebeuren. Volgens officiële cijfers had het bedrijf per maart 12.700 medewerkers in dienst.

Het bedrijf wilde geen commentaar geven op de geruchten. "We zullen niet reageren op geruchten en speculatie. Zoals al eerder aangegeven zijn we nu bezig met het tweede gedeelte van ons transformatieplan. We zullen organisatorische stappen blijven maken om ervoor te zorgen dat we de juiste mensen op de juiste plek hebben zitten om nieuwe kansen te creëren in mobiel computergebruik."

Het besluit om personeel te ontslaan wordt gemaakt tijdens onzekerheid over de toekomst van het bedrijf. BlackBerry heeft eerder al laten doorschemeren dat het op zoek is naar potentiële kopers. Het Canadese bedrijf probeert dan ook de kosten omlaag te krijgen om zo de concurrentie aan te kunnen gaan met Samsung en Apple.

BlackBerry probeert al langere tijd de concurrentie aan te gaan met deze bedrijven, maar heeft het hier moeilijk mee. Afgelopen woensdag kondigde het bedrijf de BlackBerry Z30 aan, maar verloor een hoop aandacht door de lancering van Apple’s iOS 7. Ook de lancering van BBM voor Android en iOS zal naar verwachting niet veel aandacht krijgen door de lancering van de iPhone 5S en de iPhone 5C in datzelfde weekend. Naar verwachting zal het bedrijf volgende week wel veel aandacht krijgen, met het bekendmaken van de cijfers van het tweede fiscale kwartaal. Na slechte cijfers tijdens het eerste fiscale kwartaal van dit jaar zal er volgens de verwachting van analisten nog weinig verbeterd zijn.