Het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil, van miljardair Carlos Slim, heeft per direct het samenwerkingsverband met KPN opgezegd. Dit geeft Slim de mogelijkheid om een bod uit te brengen op KPN en het bedrijf volledig in te lijven. Op dit moment bezit Slim 28 procent van de aandelen van KPN. Slim is het waarschijnlijk niet eens met de verkoop van E-Plus, de Duitse dochter van KPN.

Miljardair Carlos Slim heeft het afgelopen jaar zijn aandeel in KPN flink vergroot, in totaal bezit hij 28 procent van alle aandelen KPN. Zodra Slim meer dan 30 procent van de aandelen bezit is hij verplicht een overnamebod te doen op KPN. Tot op heden heeft hij hier nog voor gekozen, in plaats daarvan sloot hij een samenwerkingsovereenkomst met KPN. Slim zou twee mensen in de raad van commissarissen mogen benoemen zolang hij zijn aandeel in KPN niet zou vergroten.

Slim was hiermee akkoord gegaan onder de voorwaarden dat de samenwerkingsovereenkomst opgezegd kon worden zodra iemand anders een bod zou doen op KPN of een dochteronderneming daarvan. Nu de Duitse dochter E-Plus is verkocht aan Telefonica, een van de grootste concurrenten van Carlos Slim, heeft hij de overeenkomst opgezegd. De kans bestaat nu dat Slim zijn aandeel gaat vergroten en een bod gaat doen om KPN in te lijven. Slim zal daarmee waarschijnlijk de verkoop van E-Plus niet meer tegen kunnen houden, maar er is een kans dat de Duitse toezichthouder er nog een stokje voor steekt. Wat de plannen van Slim precies zijn is echter onduidelijk, ook KPN kan alleen bevestigen dat de samenwerkingsovereenkomst is opgezegd.