Microsoft’s oprichter Bill Gates denkt niet dat zoekgigant Google de wereld gaat veranderen met Project Loon. Met Project Loon wil Google WiFi-ballonnen de lucht in sturen om een draadloos netwerk te creëren dat een groot deel van Afrika en Azië moet beslaan.

In een interview met Businessweek wordt aan Bill Gates gevraagd of hij denkt dat de komst van internet naar onderontwikkelde delen van de wereld problemen zal oplossen. Gates zei toen: "Wanneer je lijdt aan malaria en die ballon boven je in de lucht ziet, weet ik niet hoe je dat zou moeten helpen". Gates zet zich met de Bill & Melinda Gates Foundation in om malaria uit te roeien.

Gates zou liever zien dat er meer geld wordt gestoken in primaire problemen: "Als een kind diarree krijgt, is er geen website die dat op kan lossen. Ik geloof in de digitale revolutie. Gezondheidscentra en scholen van internet voorzien is geweldig. Maar voor landen waar het inkomen heel laag is, heeft internet geen prioriteit."

Gates heeft ook voor andere projecten van Google weinig positieve woorden over. Google begon enige tijd terug met Google.org, een non-profit afdeling die technologieën om globale problemen aan te pakken zou ontwikkelen, maar sloot die afdeling onlangs weer.