1 min

Microsoft heeft de afgelopen maanden verschillende commercials de deur uit gedaan, waarin Apple’s iPad direct wordt aangevallen. De softwaregigant geeft aan waarom Surface-tablets beter zijn dan Apple’s populaire tablet. Voor het eerst moet ook de iPad mini eraan geloven, maar ditmaal is de reclame een stuk minder treffend dan voorheen.

In de commercial gebruikt Microsoft een nieuwe tablet van Acer, welke een scherm van 8 inch heeft. Dat komt aardig overeen met het scherm van 7,9 inch van de iPad mini. Op het internet zijn al enkele reviews van deze tablet verschenen en hoewel het niet alleen kommer en kwel is, zou de tablet last hebben van veel bugs en zwakke features. Het scherm is bovendien van "ergerlijk slechte kwaliteit", vindt Supersite. Microsoft lijkt de Acer Iconia W3 dan ook positiever neer te willen zetten dan de iPad mini, terwijl dat aan de hand van de eerste recensies niet terecht lijkt.

Andere zaken die Microsoft aanhaalt zijn de aanwezigheid van Halo, Outlook en een volledig Office-pakket op de Windows 8-tablet. Wat voor alternatieven de iPad mini daarvoor heeft doet Microsoft echter niet uit de doeken.