Microsoft heeft in het financieel rapport over het tweede kwartaal bevestigd dat het de Surface mini heeft geannuleerd. De exacte reden voor het annuleren van de kleine tablet is niet helemaal duidelijk, volgens bronnen zou Microsoft ontevreden zijn geweest over de kwaliteit van het product.

In het financieel rapport over het tweede kwartaal valt te lezen: "In de kosten van het huidige jaar is een Surface voorraadpost opgenomen vanwege de transitie naar een nieuwere generatie Surface-toestellen en de beslissing om een nieuwe formfactor niet te verschepen."

In welk stadium Microsoft de Surface mini heeft geannuleerd is nog steeds onduidelijk, maar volgens bronnen zou Microsoft deze beslissing op een zeer laat moment hebben gemaakt. Iets wat indirect ook blijkt uit de handleiding van de Surface Pro 3, waar de Surface mini gewoon in genoemd wordt. De Surface mini zou naar verluidt over een 7 inch-scherm beschikken. Onduidelijk is of Microsoft het product definitief heeft geannuleerd of dat het product verder wordt verbeterd en later op de markt komt.

Microsoft geeft wederom geen cijfers vrij over hoeveel Surface-tablets het heeft verkocht. De omzet uit de verkoop van tablets komt uit op 409 miljoen dollar, wat minder is dan het eerste kwartaal van dit jaar. Met de lancering van de Surface Pro 3 moet de omzet weer gaan stijgen. Eerder vandaag verscheen een uitgebreid artikel over de financiële resultaten van Microsoft.