1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens Charlie Gasparino van Fox Business maakt het bestuur van Apple zich zorgen om het uitblijven van nieuwe innovaties. De positie van CEO Tim Cook zou echter niet in het geding zijn.

Apple’s bestuur maakt zich zorgen om het bedrijf omdat echte innovatie al enige tijd uitgebleven is, wordt gemeld. De mate van innovatie zou onder leiding van Tim Cook nog niet zijn wat het bestuur ervan had verwacht. Volgens Gasparino is gebruik gemaakt van ingewijde bronnen.

"Het bestuur heeft door dat er iets moet gebeuren om de toekomst veilig te stellen. Men vraagt zich af wat de toekomstige producten gaan brengen, wat er in de toekomst gebeurt en of Tim Cook genoeg innovatie afdwingt als CEO", zegt Gasparino. Het bestuur zou ondanks dat laatste punt echter volledig achter de CEO van het Amerikaanse bedrijf staan. Er is dus geen zoektocht naar een nieuwe CEO opgestart.

Dat het bestuur verontrust is, is niet zo gek. Onder leiding van Tim Cook heeft Apple nog geen nieuwe innovatie zoals de iPod, iPhone of iPad uitgebracht. Zo’n eis lijkt van de andere kant ook enigszins onredelijk. Tussen de lanceringen van die drie nieuwe productlijnen zat immers steeds een aantal jaar. Het mag echter geen jaren meer duren voordat Apple met iets volledig nieuws komt. Stevige geruchten over een smartwatch en in mindere mate een televisie lijken erop te wijzen dat het allemaal wel goed kan komen.