2min

Tags in dit artikel

, , ,

De Amerikaanse International Trade Commission heeft besloten dat Samsung inbreuk maakt op twee patenten van Apple. Een aantal toestellen van Samsung mogen nu niet langer ingevoerd worden in de VS.

In december liet Thomas Pender, Administrative Law Judge bij ITC, weten dat een aantal Samsung-smartphones inbreuk zouden maken op vier verschillende patenten van Apple. Een maand later werd gemeld dat de ITC deze beslissing nog eens nader zou bekijken. Dat is nu gebeurd.

In deze beoordeling is gebleken dat Samsung inbreuk maakt op twee patenten van Apple. Het gaat om patent 7.479.949, gerelateerd aan een touchscreen en gebruiksinterface, en patent met nummer 7.912.501 dat omgaat met het verbinden van een headset. Op de overige twee patenten is volgens de ITC geen sprake van inbreuk.

In totaal worden vier toestellen van Samsung genoemd die in overtreding zijn. Deze vier toestellen zullen niet langer ingevoerd mogen worden in de VS. Het is nog onduidelijk om welke toestellen het gaat.

Het duurt zoals gewoonlijk 60 dagen voordat het verbod actief wordt. Er is maar één manier om het verbod te omzeilen, namelijk als de president hiertoe opdracht geeft. Dit is slechts één keer gebeurd sinds 1987, namelijk vorige week in de zaak van Apple die inbreuk zou maken op patenten van Samsung.

Trade Representative Michael Froman was het oneens met de uitspraak van de ITC in de zaak Samsung tegen Apple, omdat Samsung oneerlijke voorwaarden stelde voor gebruik van zijn FRAND-patenten. Dit is iets wat een eis is bij dit soort patenten, die een internationale standaard beschrijven. President Obama ging hiermee akkoord en maakte de beslissing ongedaan.