1 min

Samsung kwam deze week in opspraak omdat het bedrijf in Brazilië is aangeklaagd vanwege de slechte behandeling van werknemers. Mogelijk is het Zuid-Amerikaanse land echter niet de enige locatie waar het Koreaanse bedrijf de regels aan zijn laars lapt. SamMobile ontving een e-mail vanuit Slowakije waarin wordt beweerd dat het in een lokale fabriek van Samsung Display eveneens geen pretje is.

De brief merkt op dat dat de omstandigheden in Slowakije net zo slecht, of zelfs nog slechter zouden zijn in vergelijking met de meldingen vanuit Brazilië. De problemen in Slowakije zijn volgens de schrijver al jarenlang gaande, werknemers moeten bijvoorbeeld in extreme temperaturen aan de slag, krijgen geen drinkwater en mogen onder werktijd ook niet naar het toilet.

De brief meldt dat de arbeiders worden bedreigd zodat niet over de situatie wordt gesproken tegenover de media. Er wordt ook verteld over een ongeluk waarbij een man van middelbare leeftijd overleed aan een hartaanval nadat hij werd gedwongen om zijn shift af te maken, zelfs nadat hij ontslag had genomen.

We weten op dit moment niet wat er van de beweringen uit de brief klopt, maar indien de waarheid wordt gesproken, moet daar natuurlijk aandacht aan worden besteed. Zonder verdere meldingen vanuit Slowakije gaan we er op dit moment niet blindelings vanuit dat dit geen verzonnen verhaal is.