Niet Key Lime Pie, maar KitKat zal de naam van de volgende Android-versie worden, heeft Google bekendgemaakt. Hoewel het een marketingstunt lijkt, heeft Google naar eigen zeggen voor de KitKat-noemer gekozen omdat Key Lime Pie -of in het Nederlands limoenroomtaart- bij veel mensen niet bekend is.

Google heeft bij monde van Sundar Pichai bekendgemaakt dat KitKat de noemer van Android-versie 4.4 zal worden. Het wordt dus ook gelijk duidelijk dat we nog langer zullen moeten wachten op een echte grote update naar Android 5.0. Google heeft voor Android tot nog toe steeds codenamen van lekkernijen gebruikt: Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich en Jelly Bean.

Het gebruik van KitKat werd intern voorgesteld vanwege de onbekendheid van de originele codenaam Key Lime Pie. KitKat zou bovendien een populaire snack zijn bij de programmeurs die aan Android werken. Google nam contact op met Nestlé, de eigenaar van de merknaam, binnen 24 uur was een afspraak gemaakt, Google zou er overigens geen geld aan verdienen.

Het doel van Android 4.4 KitKat is om "een geweldige Android-ervaring voor iedereen" te creëren. Dat is een vage omschrijving, maar wellicht doelt Google op een bredere ondersteuning voor verschillende soorten apparaten zoals laptops, smartwatches, spelcomputers en low-end smartphones.

Of Google na het gebruik van de merknaam KitKat ook andere merken zoals LifeSavers/Look-O-Look, Mars/M&M’s gaat gebruiken is nog onduidelijk.