1 min

Google hanteerde tot nu toe voor de verschillende Android-versies die publiekelijk zijn verschenen steeds een toenaam geïnspireerd op een gerecht, zoals Ice Cream Sandwich, Jelly Bean en KitKat. Het lijkt erop dat de zoekgigant van deze traditie afstapt.

Tradities zijn er te breken, wordt wel eens gesteld. Google lijkt dat gezegde ter harte te nemen en af te stappen van de gebruikelijke naamgeving van Android. Waar verwacht werd dat de volgende versie van Android de subnaam Lollipop zou krijgen, lijkt de aanduiding op basis van uitgelekte screenshots simpelweg L te worden.

Op de screenshots is in de linkerbovenhoek de hoofdletter L zichtbaar. Dit icoon is zichtbaar als een toestel in de foutopsporingsmode is gezet, maar toonde voorheen bijvoorbeeld een silhouet van een Jelly Bean of KitKat. Dat er nu een L wordt getoond is geen definitief bewijs voor het breken met de traditie, maar lijkt wel een aanwijzing. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het hier om een niet-definitieve build van Android gaat.

De uitgelekte screenshots waren via Google’s eigen Chromium Issue Tracker beschikbaar, maar werden na de vondst snel offline gehaald. De screenshots lijken in de achtergrond een zwevende internetbrowser te tonen, een functie die sommige toestellen van onder andere Acer, Samsung en Sony ook bieden.