1 min

Het tweede kwartaal van 2013 was naar verluidt tegenvallend voor Samsung. De aandelen van het Koreaanse bedrijf zijn sinds april met 13% gezakt. Er worden daarom volgens Reuters plannen gemaakt voor een strategiebespreking, die op 6 november plaats moet hebben.

Belangrijkste reden voor het zakken van de aandelen zou mede liggen bij de tegenvallende verkoop van de Samsung Galaxy S4 (review). Tweederde van de winst van Samsung moet van de verkoop van mobiele toestellen komen. Het is om die reden dus ook niet raar dat de aandeelhouders niet positief reageren op eventuele tegenvallende verkopen van de Galaxy S4, het topmodel van de Koreaanse fabrikant.

De grote bespreking in november is de eerste die Samsung in jaren organiseert en de eerste sinds Sang-Hoon Lee algemeen directeur is bij het bedrijf. Er wordt dan ook groot uitgepakt met meer dan 400 investeerders en analisten die mee zullen discussiëren over de toekomst van de elektronicafabrikant. De plannen die tijdens de bespreking gemaakt worden zullen waarschijnlijk ook gaan over de Galaxy Gear-smartwatch en de Galaxy Note III. Deze werden gisteren gepresenteerd tijdens Samsung’s Unpacked Episode 2-persevenement.

"Het is een tijd geleden dat we voor het laatst communiceerden over het lange-termijnplan, en het evenement dat we dit jaar gaan organiseren is grotendeels gericht op het bespreken van onze laatste strategie en visie voor 2020," geeft een van de topmensen bij Samsung aan.