Ontwikkelaars krijgen Windows 8.1 toch op voorhand

Microsoft is teruggekomen op zijn beslissing om ontwikkelaars niet eerder te voorzien van de Windows 8.1-update. Per direct is de update beschikbaar voor mensen met een TechNet- of MSDN-account alsnog beschikbaar.

De Release To Manufacturer-versie, afgekort naar RTM-versie, is de uiteindelijke versie van Windows 8.1 welke consumenten binnenkort ook op nieuw aangeschafte systemen zullen vinden. Deze versie werd in het verleden altijd vooraf aan ontwikkelaars verstrekt zodat hun software getest en waar nodig aangepast kon worden. Microsoft besloot eerder om de RTM-versie ditmaal niet aan ontwikkelaars vrij te geven, maar dat besluit wordt nu teruggedraaid. Ook Windows Server 2012 R2 en Visual Studio 2013 RT worden vrijgegeven, al moeten ontwikkelaars nog uiterlijk tot eind september wachten voordat alle software beschikbaar is. Microsoft houdt de update voor Windows RT nog wel achter, al is deze wel op het internet gelekt.

Ontwikkelaars waren niet te spreken over Microsofts originele besluit omdat ze niet konden uitproberen of hun software goed functioneert in combinatie met Windows 8.1. Dat bezwaar is duidelijk aangekomen bij het Amerikaanse bedrijf. Ontwikkelaars kunnen hun applicaties voor Windows 8.1 overigens nog niet opsturen voor vrijgave vanuit de Windows Store.

Windows 8.1 wordt op 18 oktober officieel gelanceerd en zal gratis worden geleverd voor systemen die al voorzien zijn van Windows 8.

Bron:Windows Blog