1 min

De eerste grote update voor Windows 8.1 is door Microsoft naar PC-fabrikanten verzonden, dat is door bronnen van The Verge aangegeven. Dat betekent dat de update klaar staat voor uitgave, welke in eerste instantie gepland was voor 21 februari.

Update 1 voor Windows 8.1 heeft de RTM-status bereikt. Dat staat voor Release to Manufacturing en houdt in dat de software verspreid wordt naar fabrikanten die producten met Windows 8.1 (review) ontwikkelen. Op die manier kan de update alvast op nieuwe producten worden geplaatst, voorafgaande aan de lancering in april.

Het is nog onduidelijk of Microsoft de update een aparte naam zal geven. Tijdens het Mobile World Congress duidde Microsoft de software aan als een lente-update. Over de inhoud van de update is al wel veel bekend. Microsoft richt zich met kleine wijzigingen vooral op gebruikers met een muis en toetsenbord.

Zo kunnen Modern UI-apps eenvoudig worden afgesloten of geminimaliseerd dankzij een nieuwe balk bovenin de vensters. Het zal bovendien makkelijker worden om Windows af te sluiten dankzij knoppen die op het hoofdscherm getoond worden.

Ook worden Modern UI-apps getoond op de taakbalk in de desktop-omgeving. Gebruikers zonder touchscreen zullen bovendien direct naar de desktop-omgeving kunnen opstarten.