1 min

Tags in dit artikel

, ,

Binnenkort vindt de kick-off voor de opleiding Creative IT Alignment Officer of afgekort CIAO plaats. Het eenjarige programma richt zich speciaal op de opleiding van vrouwen, voor een baan in de ICT-sector. Eigenschappen zoals inlevingsvermogen en intuïtie zouden de ICT-sector vooruit moeten helpen.

CIAO richt zich op Bedrijfskunde en ICT. Bij bedrijfskunde moet men bijvoorbeeld denken aan de ontwikkeling van een businessplan, financieel management, in- en verkoopmanagement, marketing en supply chain management. De modules die zich richten op ICT betreffen digitale businessmodellen, digital change, ICT-strategie en -management, search engines, sociale media en webmanagement. Ook zijn er algemene vaardigheidsmodules waarbij onder andere creatief management, leiderschap en projectmanagement behandeld worden.

Aan geïnteresseerden worden wel eisen gesteld; er wordt namelijk gericht op vrouwen met ongeveer tien jaar werkervaring op HBO-niveau, waarbij ook een leidinggevende rol bekleed werd. De opleiding beslaat twaalf maanden waarin vijftig dagdelen worden ingepland in de periodes januari tot mei en september tot december. De opleiding gaat van start in 2014.

Op woensdag 9 oktober vindt een informatiebijeenkomst plaats. Meer informatie vind je op de website van de CIAO Academy.