1 min

Tags in dit artikel

, ,

Van al het geld dat omgaat in niet-financiële organisaties, zou bijna 10 procent in handen zijn van fabrikant Apple, dit komt neer op het astronomische bedrag van 147 miljard dollar. Dit is berekend door de Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody’s.

Dat er door Apple redelijk wat geld wordt omgezet, was reeds bekend. De populariteit van de producten is momenteel vrijwel niet te evenaren. Dat Apple tevens één van de rijkste niet-financiële organisaties is, wordt bevestigd door het immense bedrag dat er door Apple opgeslagen is.

Kredietbeoordelaar Moody’s houdt continu de financiële ontwikkelingen van zo’n duizend grote organisaties in de gaten. Volgens de meest recente ontwikkelingen zou er door Apple 147 miljard dollar, omgerekend zo’n 109 miljard euro, opgeslagen zijn. Dit enorme bedrag is in verhouding tot het vorige jaar zo’n 9,5 procent toegenomen.

Bij het leeuwendeel van de technologische organisaties is ten opzichte van eerdere jaren een groei in de hoeveelheid geld dat in bezit is waar te nemen. Ten opzichte van 2006 is deze hoeveelheid zelfs met 81 procent toegenomen. Cumulatief hebben alle technologische organisaties 515 miljard dollar, omgerekend zo’n 380 miljard euro vergaard.

Het vergelijken van de hoeveelheid geld dat er is opgeslagen door organisaties wil overigens niet zeggen dat deze hiermee per definitie de rijkste of meest welvarende is. Hiervoor bestaan meerdere rekenmethodes, waarvan het meten van de hoeveelheid opgeslagen geld er slechts één is.