2min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens nieuwsplatform Reuters zou het Taiwanese technologiebedrijf HTC bezig zijn met het gedeeltelijk terugschalen van de productie. Uit waarnemingen zou blijken dat HTC één van de vier belangrijke productielijnen in Taiwan heeft stilgelegd.

Het zal menigeen niet ontgaan zijn dat HTC op het financiële vlak onder druk staat, nadat er onlangs voor het eerst sinds tijden verlies werd gedraaid. Hierop reageerde CEO Peter Chou onder andere met het strategische besluit dat hij mede-oprichtster Cher Wang meer bevoegdheden zal geven.

Een journalist van het het nieuwsplatform Reuters merkte op dat een van de grotere productielijnen van HTC in Taiwan gesloten was. Dit werd aanvankelijk door HTC zelf ontkend. Later verklaarde HTC’s marketingmanager Ben Ho dat zijn bedrijf net als iedere fabrikant een bepaalde productieplanning aanhoudt en dat het zo optimaal mogelijk met de productiemiddelen om wil gaan. Hierdoor zou de productielijn tijdelijk niet in gebruik zijn.

Dit sluit aan op het verhaal dat HTC de productie van twee lijnen heeft gecombineerd tot één enkele productielijn sinds augustus. Hiermee zou de maximale capaciteit afnemen met 1 miljoen smartphones per maand, op een totale capaciteit van 2,5 miljoen stuks aldaar en 4,5 miljoen stuks op andere locaties.

Ook zou HTC besluiten een deel van de toekomstige productie uit handen te geven, omdat een dergelijke externe fabrikant een beter voorraadbeheer en een betere kostenbeheersing zou kunnen hanteren. Een bericht dat hierop aansluit is de bewering door bronnen van Reuters dat HTC de productie en ontwerpafdeling van elkaar wil loskoppelen.

Begin deze week uitte CEO Peter Chou het doel om het komende jaar het marktaandeel van de high-end smartphones van HTC te verdubbelen naar vijftien procent. Ook wilde hij niet uitsluiten dat er in de toekomst inderdaad een opsplitsing zal plaatsvinden tussen de productie- en ontwerpafdeling.