1 min

Er gebeurt een hoop rondom Stephen Elop. De topman van Nokia geeft aan dat hij klaar is om een succes te maken van de gedeeltelijke overname van Nokia, door Microsoft. Welke rol hij hierin zal gaan spelen is op dit moment nog niet geheel duidelijk.

Gisteren presenteerde Stephen Elop de eerste tablet van Nokia. Ondertussen is hij ook bezig met de overname van Nokia’s hardware-afdeling door Microsoft. Ook gaan er geruchten dat Elop mogelijk Ballmer zal gaan opvolgen als CEO van Microsoft, hoewel er nog meer kandidaten voor deze functie zijn.

Engadget legde een interview af met de Nokia-topman. In het interview kon Stephen Elop logischerwijs geen uitspraken doen over het mogelijk overnemen van de functie van Steve Ballmer. Wel gaf hij aan dat hij er klaar voor was om de twee bedrijven samen te brengen, ongeacht zijn specifieke rol hierin.

Met de gisteren aangekondigde producten zoals de Asha-toestellen en de Nokia Lumia 2520 lijkt het assortiment van Nokia dat van Microsoft te complimenteren. Effectief gezien is dit de eerste stap in de overname van Nokia.