2min

Microsoft doet opnieuw een kleine reorganisatie aan de top, daarbij wordt de Lumia en Surface-divisie waar Elop leiding aan gaf ondergebracht bij de Windows-divisie die onder de verantwoordelijkheid van Terry Myerson valt. Stephen Elop voormalig CEO van Nokia vertrekt bij Microsoft, net als Jo Harlow.

Vooral het vertrek van Stephen Elop is opmerkelijk, deze man heeft een rijk Microsoft verleden en stond tot 2010 aan het hoofd van de Office-divisie. Daarna maakte hij de overstap naar Nokia om vervolgens daar de mobiele divisie helemaal te hervormen en volledig te laten focussen op Windows Phone. Elop verkocht daarna de divisie aan Microsoft en maakte de overstap weer terug naar Microsoft. Op internet gaat nu al de vraag rond welk bedrijf hij nu gaat hervormen om het vervolgens bij Microsoft binnen te brengen.

Elop zou intern ook gesolliciteerd hebben om Steve Ballmer op te volgen, maar uiteindelijk werd gekozen voor Satya Nadella. De kans is aanwezig dat die sollicitatie hem nu zijn baan kost.

Naast Elop moet ook Jo Harlow plaatsmaken, zij was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Nokia-smartphones. Ook voor haar is geen plek meer bij Microsoft.

Iemand die nooit bij Nokia heeft gewerkt maar nu wel vertrekt bij Microsoft is Mark Penn, hij was de marketingmanager die verantwoordelijk is voor alle Scroogled-campagnes. Reclamecampagne’s waarbij Google op de hak wordt genomen en Microsoft uiteraard positief wordt uitgelicht. Er zijn al geruime tijd geen Scroogled-campagnes meer verschenen en waarschijnlijk komt daar nu ook definitief een einde aan.

Deze drie mensen verdwijnen bij Microsoft maar duiken ongetwijfeld binnenkort weer op bij een andere techgigant.

Voor Microsoft betekent het dat het nu nog drie grote divisies heeft, namelijk Windows & Devices, Cloud & Enterprise en Application & Services.