1 min

Tags in dit artikel

,

Mede dankzij de populaire Galaxy-smartphones denkt Samsung in het derde kwartaal van dit jaar een bedrijfsresultaat neer te zetten van 10,1 biljoen Zuid-Koreaanse won, omgerekend zo’n 6,8 miljard euro, wat voor de Koreaanse fabrikant een nieuw record zou zijn.

Hoewel begin dit jaar nog door analisten en beleggers de angst werd geuit voor een verzadiging in de markt van smartphones, waardoor zij bang waren voor een daling in de verkoopcijfers, ziet het ernaar uit dat Samsung hier voorlopig allerminst onderhevig aan is.

Volgens eigen voorspelling zou Samsung het derde kwartaal van dit jaar een bedrijfsresultaat neerzetten van omgerekend tussen de 6,8 miljard en 7,1 miljard euro. Dit zou een toename van circa 5 procent betekenen ten opzichte van het tweede kwartaal dit jaar en zo’n 24 procent in vergelijking met het derde kwartaal van het vorige jaar.

Ondanks het feit dat het aantal van de verkoop van smartphones zo’n tweederde van de het totale bedrijfsresultaat bedraagt, is de verkoop hiervan het afgelopen derde kwartaal met zo’n 3,5 procent gedaald ten opzichte van het tweede kwartaal dit jaar. Dit is de reden dat enkele analisten sceptisch waren wat betreft de verwachte verkoopcijfers van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S4. Naar verwachting zal de verkoop van andere producten uit de fabriek van Samsung, waaronder met name halfgeleiders, juist toenemen.