Heins: “Ik blijf BlackBerry’s grootste fan”

Eerder deze week werd bekend dat er een aantal ingrijpende veranderingen op stapel staan bij BlackBerry. Een van die veranderingen is het terugtreden van Thorsten Heins, de CEO van het bedrijf. In een brief aan de medewerkers van het bedrijf gaat Heins in op deze kwestie.

De taak van CEO van BlackBerry wordt van Heins overgenomen door John Chen, dat werd eerder deze week bekendgemaakt. Tevens ontvangt BlackBerry een investering van 1 miljard dollar vanuit Fairfax Financial Holdings, in plaats van dat het gehele bedrijf wordt overgenomen. Ondanks het terugtreden van Heins zal de oud-topman blijven juichen voor BlackBerry, zo meldt hij in een brief.

Over zijn opvolger heeft Heins positieve woorden over, Chen wordt als een capabele leider omschreven. Chen redde in het verleden het bedrijf Sybase van de ondergang, de kans op succes werd destijds op ongeveer 30 procent geschat. BlackBerry treft hij in een soortgelijke staat aan.

Dat Heins niet echt teleurgesteld is vanwege zijn vertrek is wellicht te verklaren aan de hand van een gouden handdruk van 22 miljoen dollar.

Bron:Wall Street Journal