BlackBerry gaat door met maken van telefoons

BlackBerry gaat door als zelfstandig bedrijf en heeft hiervoor een nieuwe CEO aangenomen, zo werd gisteren bekend. Reuters sprak met deze nieuwe. Hij wist te melden dat BlackBerry door zal gaan met het maken van handsets, maar het blijft onduidelijk of deze toestellen ook voor consumenten bedoeld zijn.

De nieuwe CEO van BlackBerry, John S. Chen, staat erom bekend dat hij al eerder een noodlijdende bedrijf heeft geholpen toen hij Sybase van de ondergang redde. Deze achtergrond, in combinatie met een investering van Fairfax Financial Holdings ter waarde van 1 miljard dollar, moet nu ook BlackBerry gaan redden.

In het interview met Chen werd duidelijk dat BlackBerry door wil gaan met het maken van toestellen en zich dus niet alleen op diensten zal gaan richten. De hardware-afdeling heeft een grote klap gekregen nadat afgelopen jaar het besturingssysteem BlackBerry 10 (review) niet ervoor kon zorgen dat BlackBerry-toestellen goed verkocht werden. Chen geeft nu aan van plan te zijn om de afdeling opnieuw op te bouwen. Hoe hij dit precies wil doen wilde hij echter niet aangeven. Daardoor blijft het onduidelijk of BlackBerry zoals eerder voorgenomen geen smartphones voor consumenten meer zal maken, of dat daarin ook een ommekeer komt.

BlackBerry heeft de afgelopen jaren veel concurrentie ondervonden van andere mobiele besturingssystemen zoals Android, iOS en Windows Phone. Naar schatting heeft BlackBerry op dit moment nog maar 1 procent van de wereldwijde smartphonemarkt, terwijl het vroeger een dominante partij was. Hoewel Chen een positieve draai heeft weten te geven aan Sybase, is het nog maar afwachten of de nieuwe CEO hetzelfde kan doen voor BlackBerry.

Bron:Neowin