1 min

Tags in dit artikel

, ,

Vorige week werd bekendgemaakt dat het voortbestaan van de Canadese fabrikant van smartphones BlackBerry gewaarborgd is dankzij een grote investering van buitenaf. Het bestuur van BlackBerry zou volgens Reuters hebben aangegeven dat het er niet over peinsde om het bedrijf op te splitsen.

Nadat BlackBerry het afgelopen jaar in zwaar weer verkeerde, lijkt de Canadese fabrikant voorlopig van de ondergang gered door een grote investering van Fairfax Financial Holdings. Aanvankelijk stond het bedrijf echter te koop. Vooral het overnemen van bepaalde bedrijfsonderdelen zouden aannemelijke opties zijn voor grote spelers waaronder Apple, Lenovo en Microsoft. Deze partijen zouden serieuze interesse hebben getoond, maar werden afgewimpeld.

Volgens Reuters zou het bestuur van BlackBerry echter te kennen hebben gegeven dat het er niet de voorkeur gaf aan de opsplitsing van bedrijf in losse verkoopbare onderdelen. Volgens het bestuur zouden de gevolgen van een opsplitsing voor alle betrokkenen, waaronder de aandeelhouders, werknemers en de consument, negatief uitpakken.

Voorlopig zal BlackBerry dankzij een financiële injectie van 1 miljard dollar afkomstig van het Canadese Fairfax Financial Holdings er weer tegenaan kunnen. Ook zijn er intern een aantal hervormingen ingevoerd, waarbij CEO Thorsten Heins bijvoorbeeld het veld moest ruimen.