1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft gebruikte tot voor kort een controversieel systeem, waarbij medewerkers werden onderverdeeld in verschillende categorieën. In dit systeem werd altijd een deel van de medewerkers als slecht-presterend beoordeeld, wat voor onvrede zorgde. Dit systeem wordt nu overboord gegooid door Microsoft.

Op de cover van een Vanity Fair van 2012 werd aandacht besteed aan een controversieel beoordelingssysteem dat Microsoft onder het bewind van Steve Ballmer hanteerde. Dit systeem is volgens een e-mail van Lisa Brummel van Microsoft nu afgeschat.

Bij het beruchte systeem werden alle medewerkers beoordeeld door hun leidinggevende. Hierbij konden ze een beoordeling krijgen van toppresteerder, goede presteerder, gemiddelde presteerder of slechte presteerder.

Het controversiële aan het systeem was dat leidinggevenden een vooraf bepaald percentage van de medewerkers in iedere categorie moesten plaatsen. Dat betekent dus dat iemand die goed presteert, maar toch net wat minder dan de rest, beoordeeld wordt als een slechte presteerder. Het idee achter het systeem is dat de medewerkers de concurrentie met elkaar aangaan om niet bij de slecht presterende groep medewerkers te horen.

In de e-mail die Brummel naar de medewerkers van Microsoft stuurde, gaf ze aan dat het bedrijf naar een één Microsoft-strategie wil gaan. Bij deze strategie zullen medewerkers meer beoordeeld gaan worden op de manier waarop ze functioneren binnen een team.