1 min

Microsoft gaat de salarissen verhogen om talent binnenshuis te houden en nieuwe werknemers aan te trekken. Dit doet het bedrijf nu de geruchten van beursgang van Facebook en Groupon steeds sterker worden.

Uit een interne memo van Steve Ballmer blijkt dat Microsoft van plan is om zijn salarissen te verhogen, zou er tot 80 procent van de werknemers recht krijgen op bonussen en zal de beloning in aandelen ook aangepast worden. Microsoft probeert hiermee nieuw talent aan te trekken en het huidige talent binnenshuis te houden. Het nieuws komt niet geheel onverwacht nu de geruchten dat Facebook en Groupon naar de beurs gaan steeds meer op waarheid gebaseerd lijken te zijn.

Momenteel maakt vijftig procent van de werknemers binnen Microsoft kans op een bonus. Dit zal nu worden verhoogd tot een percentage van 80 procent. De wijzigingen in het beloningssysteem moeten er voor zorgen dat deze eenvoudiger worden. Ook zal Microsoft een groter deel van de beloning in contanten uitkeren in plaats van in aandelen wanneer een werknemer dit wenst. Volgens Ballmer is Microsoft afgelopen jaren de plek geweest voor mensen die de wereld willen veranderen en deze veranderingen zullen er voor gaan zorgen dat dit zo zal blijven.